Totaal aantal pageviews

donderdag 12 mei 2016

Chillagoe

Hallo allemaal !


Hier ben ik weer met een update van mijn laatste uitstapje: een dag naar Chillagoe! Chillagoe is gelegen op ongeveer 215km ten Oosten van Cairns. Om een tour te boeken die hier naartoe gaat, zouden we $274 moeten betalen. Dat vonden Vanessa en ik het niet echt waard, dus besloten we iemand te zoeken met een auto en tijd om met ons hier naartoe te rijden. Mahaki was hiervoor de perfecte persoon! Een vrolijke Nieuw-zeelander die sinds januari in de hostel verblijft. Hij heeft een job op de luchthaven, maar we konden het zo geregeld krijgen dat we met z'n drieën samen een dagje vrij kregen. 

Ik- Vanessa- Mahaki
Dinsdag was het dus zover, om 8.30 vertrokken we uit de hostel, voor een drie uur durende autorit naar Chillagoe. Wat moet je je voorstellen bij Chillagoe? The outback, daar waar de tijd 50 jaar geleden stil is blijven staan, een boerengat in the middle of nowhere, maar gelukkig wel met een prachtige natuur en veel wildlife. Over wildlife gesproken, hier kwamen we op onze heenweg al vrij snel mee in contact. Naast wat dode kangoeroe's (helaas zag ik deze keer geen enkele levende...) konden we overal langs de weg ook kuddes wilde paarden en koeien volgen. Die trokken zich er vrij weinig van aan of ze nu op of langs de weg stonden, dus meer dan eens moesten we serieus vertragen om botsingen met koeien te vermijden. Hoe dichter we bij Chillagoe kwamen, hoe slechter de wegen, hoe dorder de omgeving en hoe minder auto's we zagen.





























Rond 11u waren we op onze bestemming. We waren echter niet zo goed voorbereid en hadden dus geen flauw idee waar we nu juist naar toe moesten rijden om dingen (gratis) te bezichtigen. Na een korte babbel met de uitbaatster van het (enige) motel in het dorp, werden we doorverwezen naar het toeristisch info centrum.
Hier kregen we een kaartje waar 4 plaatsen op waren aangeduid die we gratis konden bezoeken. The balancing rock leek ons het indrukwekkendste en we besloten dus hier als eerste naar toe te rijden. Na een tiental minuutjes waren we op bestemming. De stilte was oorverdovend.. Zo ongelofelijk hoe stil het ergens kan zijn. Het enige geluid was van enkele (roof)vogels en onze eigen voetstappen. Verder niets, helemaal niets. The balancing Rock was in een woord: indrukwekkend. Zie foto's :)







Na een tijdje rondgewandeld te hebben (en natuurlijk na de nodige fotoshoots), droop het zweet over onze lichamen en besloten we terug naar de auto te gaan. Onze tweede stop was namelijk een swimming hole. Jammer genoeg hadden Vanessa en ik onze bikini's niet bij en bleef het voor ons bij ' wat water over onze armen gieten'. Mahaki kon zo'n afkoeling wel gebruiken en sprong meteen het water in. Na een tijdje besloten we verder te gaan naar onze derde stop: The Chillagoe Smelters. Vroeger was Chillagoe namelijk een dorp met mijnen. De mijn activiteit is al jaren stilgelegd, maar toch leek het gisteren dat ze hun materiaal neerlegden. De heuvels zorgden voor enkele indrukwekkende uitzichten. Hierna reden we verder naar de Royal Arch Cave. En zoals altijd zeggen foto's meer dan woorden:
Swimming hole

Chillagoe Smelters

Chillagoe Smelters






We wilden liever niet in het donker tegenover een kudde koeien op de weg staan, dus besloten we rond 15u al terug te keren richting Cairns. Op die manier konden we onderweg nog stoppen in andere dorpjes. Onze eerste poging was Mareeba, maar hier bleek (buiten de vele koffieplantages) niet echt iets te bezichtigen. Daarna reden we door naar Kuranda, waar jammer genoeg alles al gesloten was. Als echte toeristen reden we dus tegen 10km per uur de straatjes door en namen zo wat foto's :). Toen we op ongeveer 15 minuutjes van Cairns waren stopten we nog even aan Holloway Beach. Rond 18u kwamen we terug aan in de hostel na een vermoeiende maar zeker geslaagde dag.





Voor de rest heb ik weer een verscheidenheid aan shiften deze week (ochtend, avond en split). De ochtendshift blijft nog steeds mijn favoriete shift, ondanks het vroege opstaan. Voor de laatste 4 weken hebben we nog enkele plannen. Vorige week lieten enkele Belgen een tentje en wat kampeergerief achter, dus Vanessa en ik zouden graag nog gaan kamperen ergens aan het strand, in de buurt van Cairns. We wachten op het perfecte weer om 2 dagen erop uit te trekken. Over zo'n twee weken is het Mayelles verjaardag en zouden we normaal alle vier (Merle, Mayelle, Vanessa en ik) vrij krijgen. Die dag willen we graag gaan skydiven (ik krijg al schrik als ik er alleen maar aan denk!), spannend! Voor de rest geen speciale plannen, enkel met een dubbel gevoel de tijd voorbij zien gaan...

Heel veel liefs,

Jellemieke 



1 opmerking:

  1. Dankje jellemieke, blij weer even mee te kunnen reizen, wat een mooie plekjes weer. Geniet nog van al wat kan en je deugd doet :-) rietje

    BeantwoordenVerwijderen